Over de arena

De oplossingen van gisteren volstaan niet meer voor het water van morgen. Daarom hebben de Vlaamse Milieumaatschappij, De Vlaamse Waterweg, Departement Omgeving, De Watergroep, Aquafin, water-link, Pidpa, Farys en VITO - Vlakwa samen de ruimte gecreëerd om een groep frisse denkers een systemische kijk op water te laten ontwikkelen in een open arena. De transitiearena water. Zo willlen we de watersector uitdagen om een toekomstbestendige kijk op het watersysteem te bouwen. 

Het resultaat is een waaier fundamentele opvattingen over een robuust watersysteem voor 2050. Het arenatraject bundelt multidisciplinaire invalshoeken en spreekt in verschillende vormtalen zoals tekst, poëzie, fotografie en cartoons.

Het zijn uitingen van de dorst naar een systemische kijk op de Vlaamse waterproblematiek.

De documenten confronteren je met uiteenlopende perspectieven, die heilige huisjes scherp doorgronden en af en toe zelfs op hun kop zetten. Dat soort denkruimtes, vrij van individuele of organisatiebelangen, zijn essentieel om een maatschappelijk toekomstproject te bepalen voor water in Vlaanderen.